blog kavárenského povaleče s dýmkou

bonbóny došly... a zákon kauzality trvá
 

jídlo jako fantazie aneb vosí hnízdo

není vám ani trochu divné, proč je po kulinářské stránce naše česká kotlina označovaná jako odpad evropy? od kvality potravin až po restaurační výtvory plné syrové cibule, nepožívatelně nakrájené zeleniny a hlavně - všudepřítomná kvanta mouky. jenom ve zdivočelých tlupách lidí kdesi ve světě se dokáží chovat ke svým hostům stylem, kde dnes vydělám a zítra ať se všichni po....

 proč jen útrpně přehlížíme výtvory místní kuchyně za naše peníze? kuchaře nahradili postpurbertálními dětmi snad na útěku, které naučili pouštět mikrovlnku. kromě s plačlivou důsledností vyžadovaných smažených favoritů s něčím uprostřed a tří dalších jídel napěchovaných moukou, aby pokrm získal na „hodnotě“, si můžem dopřát sem tam rybu v kasárenské úpravě.? proč maminka s klučinou ode dveří vykřikujícím: „smažák a hranolky,“ pokorně ustoupí a v kulinářské „číně“ tuto národní lahůdku objedná? už slyším výkřiky: co máš proti smažáku, chlape? jeden z hlavních problémů tkví v tom, že na pracovní oběd utíkáme od jedenácti do půl a jen dobytek ve stájích s pohyblivým žlabem si může zanaříkat, že je na tom hůř. a zase ty výkřiky: a co jako máme dělat, když ta firma tak a tak...? a vše to završí nedělní rodinka ve vyhlášené restauraci unisono vyžadující smažák! a opět výkřik lidu o „chutném“ pokrmu bez znalosti čehokoliv jiného. jak by taky mohl, když ho cestovka zavede přes půl zeměkoule na ...vyzkoušené oblíbené pokrmy... protože je to vyhlášená destinace čechů...

aby toho všeho nebylo dost, tak při koupi např. uzenin se jen stěží vyšplhá objem masa v nich obsaženého na 40 % a ani se neptejte, co všechno chemické závody - jinými slovy masokombináty - tam vymyslí... jeden z nejúžasnějších vynálezů v tomto oboru je schopnost vázat vodu na maso, a tak v u nás jakékoliv kvalitě šunky dostanete desítky procent vody... stačí pak tuto šunku hodit na pánev...

abych nebyl až tak pesimistický a raději vynechal pravidelné varování našich německých sousedů ohledně našich taky potravin, minulý týden jsem objevil obyčejnou měkkou klobásu považte s 91 procentem masa! a taky měla jako první tyto údaje i ČITELNÉ.

 

z rubriky  jezevčí štěk

 

 

 


04.09.2009 12:34 |
Autor: - slávek miloslav
| stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< úvod

 

© 2006-2007 Zásobování a.s.

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se